Videopoker

Det finns en mycket populär spelautomat som kallas för videopoker. Den ser i princip ut som en helt vanligt spelautomat men den stora skillnaden är att den slumpar spelkort istället för symboler och vinsterna delas ut efter pokerprincipen. Det här har gjort att videopokermaskinen har dragit till sig både pokerspelare som är sugna på att testa spelautomater och videoslotsfantaster.

Så funkar en videopokerautomat

  • En videopokerautomat har alltid fem hjul eftersom varje hjul representerar ett spelkort och en pokerhand består som bekant av fem spelkort.
  • Du får alltid snurra två gånger när du spelar videopoker. När du har snurrat spelautomaten en gång får du låsa de spelkort du vill behålla och dra en gång till, vilket gör spelet mer spännande och ger dig möjligheten att kalkylara dina odds. Ja, du kan faktiskt kalkylera odds precis som man gör i pokerns värld, i alla fall på de videopokermaskiner som har 52 spelkortssymboler.
  • Du måste få minst par i Knekt, par i Kung eller triss för att vinna beroende på vilken videopokermaskin du spelar på.

Tre varianter av videopoker

Det finns flera olika sorters videopokermaskiner och här kommer vi på spelautomaten.nu visa dig hur de tre vanligaste fungerar.

  • Jacks or Better. Denna videopokermaskin består av 52 spelkortssymboler och för att vinna måste du få minst par i Knekt eller bättre. Jacks or Better är den vanligaste videopokermaskinen på de flesta casinon.
  • Joker Poker. Joker poker har även en jokersymbol med i ”leken” som kan ersätta vilket kort som helst till din favör. Det här gör spelet mer spännande och ökar dina chanser att få starka händer en aning, vilket är ett stort plus, däremot måste du få minst par i Kung för att vinna.
  • Deuces Wild. Deuces Wild betyder ungefär Vilda Tvåor i pokervärlden och det är precis vad tvåorna är i denna spelautomat. Tvåorna ersätter vilken spelkortssymbol som helst till din favör och fungerar i praktiken som fyra jokrar. Chansen att få starka händer är därför ännu större än i Joker Poker, men å andra sidan vinner du inte på några par i Deuces Wild.